Tuula 66v: Olkapääongelmani parani fysioterapialla

Kaaduin jäisellä tiellä keväällä 2017 ja satutin käteni.

Pikkuhiljaa huomasin, että käsi jäykistyy enkä saanut nostettua sitä entiseen tapaan. Annoin asian olla ja ajattelin, että ”tämmöiseksi tämä jää”. Olenhan jo iäkäs, joten ajattelin, että iän myötä vaivoja voi ollakin. Kuitenkin tunsin arjessa käden toimintakyvyn hankalaksi; lapsenlapsia oli vaikea nostella eikä verhojen ripustamisesta voinut haaveillakaan. Pian huomasin, että lepuutan kättäni kyljen päällä ja tein toiminnot vain vasemmalla kädellä.

Käyn ALIVELLA ryhmäliikuntatunneilla ja heinäkuussa 2017 Timo vinkkasi, että fysioterapian avulla voisin saada käteni kuntoutettua. Varasin ajan fysioterapiaan ja sain selkeän kuntoutussuunnitelman. Timo jaksoi opettaa kuntouttavia liikkeitä kärsivällisesti ja rauhallisesti. Tein kotiläksyni tunnollisesti ja jumppasin kotona useita kertoja viikossa. Luotin, että säännöllisillä ammattilaisen ohjaamilla harjoitteilla saan tuloksia aikaan.
 
Pikkuhiljaa käden toiminnan liikelaajuus kasvoi. Aluksi nostin puolen litran vesipulloa ja nyt  5kk kuntoutuksen aloituksesta pystypunnerran jo 10 kilon kahvakuulalla Seniori Circuit tunnilla! Olen saanut käteni toimintakyvyn takaisin, josta olen todella onnellinen. Olen erittäin kiitollinen Timolta saamastani avusta.
 
Älkää jääkö vaivojenne kanssa harmittelemaan, liikerajoitteisiin ei kannata tottua. Voin lämpimästi suositella Timon palveluita!

 

Kaija 70v: Liikunta tuo lisää vuosia elämään ja ALIVE tuo lisää elämää vuosiin!

Olen liikkunut lapsesta pitäen. Kuljin 5 kilometrin koulumatkat suuntiinsa polkupyörällä tai kävellen ja samanlaisia matkoja talvella myös hiihdettiin ja luisteltiin. Opiskellessani ja asuessani Helsingissä koin totaalisen tauon liikkumiseen kymmeneksi vuodeksi. Muutto Muurameen toi pelastuksen hyvien ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ansiosta. Muurameen rakennettiin jopa uimahalli, huippujuttu!
Työperäiset allergiat ovat kuitenkin rajoittaneet esimerkiksi kuntosalien käyttöä. Syynä on voimakas latex-allergia. Olkapään kiertäjäkalvosimen totaalirepeämän takia yritin käydä kunnan kuntosalissa, mutta sen uuden lattiapäällysteen takia en pystynyt siellä olemaan. 
Niinpä tulin tutustumaan juuri avattuun ALIVEEN. Kyllähän täälläkin niitä kumimattoja on, mutta ei aivan lattian täydeltä. Tutustumiskäynti oli erittäin miellyttävä, kiitos Kallen!
Kalle kertoi kuntosaliharjotteiden lisäksi ryhmäliikunnoista ja niitä tutkiessani päätin kokeilla ainakin Seniori Circuitia, koska ryhmät pidetään kuntosalista erillisissä saleissa, joissa on oma hyvä ilmastointi.
Siitä kaikki alkoi! Lajeja tuli lisää ja ahaa-elämykset jatkuivat. Olen harrastanut parikymmentä vuotta itämaista tanssia ja joogaa ja ajattelin, että en ainakaan Laviksesta tykkää, mutta toisin kävi!

Hyvien ja kannustavien ohjaajien ansiosta ryhmissä muodostuu me-henkeä.
Hyvin tärkeää on se, että jokaisen harjoituksen yhteydessä painotetaan oman harjoituksen ja jaksamisen tärkeyttä. Näin seniori-ikäisenä voi hyvinkin soluttautua myös nuorempien ryhmiin.
Tärkeää on myös se, että ohjaaja käy henkilökohtaisesti korjaamassa liikkeitä ja antaa vaihtoehtoliikkeitä tarvittaessa. 

Puolen vuoden säännöllisen ALIVESSA käynnin jälkeen olkapääni toimintakyky on lisääntynyt huomattavasti, esimerkiksi voin jo punnertaa!! Lisäksi tunnen hallitsevani ”vartalokorsettiani” helpommin ja tuloksellisemmin.
ALIVEEN on aina mukava tulla. Lisäksi voin sanoa, että jos liikunta tuo lisää vuosia elämään, niin täällä se tuo myös elämää vuosiin!

Jarkko 33v: Ennen nousi tuoppi, nyt nousee rauta!

Aikaisemmin liikunta ei kuulunut mun elämään millään lailla. Kävelin korkeintaan työpaikalta autolle ja autosta kotiin. Illalla aika kului sohvan ja jääkaapin väliä kulkiessa ja syödessä kaikkea mitä käteen osui, ja vielä erittäin suuria määriä. Myös alkoholi oli iso osa elämää.
Painon ollessa tuolloin huikeat 154 kg havahduin ”unesta” : tässähän kuolee kohta jos ei ala asiolle mitään tekemään.

Aloin kävellä päivittäin lenkkiä ja aina vaan pidemmälle, kun huomasin painon tippuvan. Lopulta kävelin 15-20 kilometriä jokaikinen päivä töiden jälkeen. Välillä meni yömyöhään, että pääsin perille mutta en antanut sen haitata. Noin vuosi oli kävelty ja painoa oli pudonnut yli 50 kiloa! En kuitenkaan halunnut vain ylimääräisestä rasvasta eroon, halusin olla vahva ja energinen. Myös painonhallinta mietitytti, en halunnut joka päivä kulkea lenkkipolulla aamusta iltaan.

Päätinpä siis aloittaa kuntosaliharrastuksen, joka veikin mennessään heti ekan reissun jälkeen. Treenit puri ja aloin saamaan lihasta. Nyt n. 2 vuotta myöhemmin paino on nostettu n.130 kiloon, koska tavoitteenani on aloittaa raskaassa sarjassa vahvamieskisat tulevana kesänä. Lihasta on tullut paljon ja olo on voimakas ja terve! Kehonkoostumukseni on hyvin erilainen verrattuna aikaisempaan. Tunnen oloni energiseksi ja terveeksi. ALIVE on ollut menossa mukana kohta vuoden. ALIVE on antanut aivan mahtavat ja viihtyisät treenipuitteet ja osaavan henkilökunnan, jolta tarvittaessa saa aina apua. Sen haluan sanoa, että ihminen pystyy mihin vaan kunhan uskoo 100 prosenttisesti itseensä!

Tarmo 41v – 16kg: Enää peilikuva ei kupruile vääristä paikoista

Nuorempana liikuin Itämaisten kamppailulajien parissa ja ohjasinkin niitä lapsille. Polvestani meni kuitenkin eturistiside poikki eikä sitä saatu enää korjattua, joka teki tauon liikuntaan. Olin harmistunut eikä motivaatiota liikkumiseen enää löytynytvastoinkäymisen myötä. Oloni oli veltto ja saamaton eikä vaa’an tai peilin näyttämä miellyttänyt silmää. Liikuin kyllä lapsieni kanssa, mutta jos oli mahdollisuus istua ja katsoa sivusta niin tein sen. Käännöskohta oli kun vaaka näytti karmean lukeman ja päätin lähteä kuntosalille.

Aloitin täysipainoisen liikunnan muutama vuosi sitten toisella kuntosalilla mutta sen sulkeuduttua liityin ALIVEEN. Tapasin Personal Trainer Juhon ja ilmoitin hänelle etten ole kiinnostunut punttien nostosta. Mielessäni nauroin: ”tulla nyt punttisalille ja ilmoittaa ettei puntit kiinnosta.” Hän teki kuitenkin minulle ohjelman, joka koostui hyvin pitkälti liikkeistä, joissa vastuksena toimii oma kehonpaino. Tykkäsin ohjelmasta tosi paljon ja nyt on mielikin jo muuttunut ja puntitkin ovat alkaneet kiinnostamaan. Olen pitänyt todella paljon ALIVESTA ja varsinkin sen tuottamasta PT palvelusta, mukavista ja iloisista ihmisistä, ohjaajista ja tilavasta&viihtyisästä salista.

Aion jatkaa ja kokea liikunnan iloa, pysyä hyvässä kunnossa jo polvenikin vuoksi, ja jos tässä sivutuotteena tulee hieman lihasta niin en suutu. Oloni on hyvä ja motivoitunut. Toki taukoja tulee perusarjessa syystä tai toisesta, mutta olen pyrkinyt säännölliseen 3krt/viikko vauhtiin. Joskus otan vielä osaa ryhmäliikuntaan mutta sulattelen ajatusta rauhassa. Nykyään vaaka on sinut kanssani eikä peilikään kupruile vääristä paikoista. Suosittelen Alivea kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta! Hienoa olla mukana ja kiitos omasta puolestani asiakkaana.

 

Elina -15kg: Uusi suunta elämälle

Olen aina ollut kausiluonteinen liikkuja. Reilu kuusi vuotta sitten sairastin tietämättäni kilpirauhasen vajaatoimintaa. Paino nousi jatkuvasti ja selittämätön väsymys vaivasi minua aamusta iltaan. Kun ongelma parin vuoden päästä löytyi, alkoi maailma jälleen kirkastua. Silti työpäivän jälkeen toivoin, että voisin vain levähtää sohvalla. Pitkän työmatkan ajaminen oli alkanut olla kropalle rasittavaa, niskat ja selkä kipuilivat.

Totesimme työkaverin kanssa, että olisi syytä mennä kuntosalille. Aikamme asiaa pohdittuamme, päätimme todellakin tarttua ”härkää sarvista”. Lähteminen ei ollut helppoa, sillä jostain syystä salille meneminen jännitti minua. Mitä minä tekisin siellä? Entä jos en osaa käyttää laitteita? Ystäväni ehdotti minulle, että voisin kokeilla, millaista olisi treenata personal trainerin kanssa. PT:lta voisin saada ideoita tekniikkaan ja tekemiseen. Päätin kokeilla, vaikka tämäkin ajatus tuntui suorastaan pelottavalta.

Ensimmäiset treenit Juhon kanssa olivatkin ikimuistoiset. Juho vaikutti todella mukavalta ja asiantuntevalta heti alusta, mutta helpolla en päässyt. En ollut rasittanut jalkalihaksiani aikoihin, joten treenin alkupuolella tehdyt yhden jalan kyykyt saivat kaiken veren valahtamaan päästä jalkoihin. Makasin sen vuoksi varttitunnin jalat pystyssä kuntosalin lattialla, sillä minua pyörrytti hirveästi. Tunnin päätteeksi (kun vihdoin pääsin tolpilleni) totesin, että ehkä olisi syytä jatkaa vaikka kymmenen kertaa yhteisiä treenejä… Jotain olisi tehtävä rapakunnolle! Näin ryhdyimme tapaamaan kerran viikossa.

Asetin tavoitteeksi saada rutiiniksi käydä ainakin se kerran viikossa salilla. En uskaltanut tavoitella mitään sen suurempaa, sillä olin aina ennen lopettanut jokaisen harrastuksen muutaman viikon päästä hyvän alun jälkeen. Tällä kertaa kävi toisin. Jo ensimmäisestä viikosta alkaen aloin ihan huomaamatta käydä noin kolme kertaa viikossa treenaamassa. Minusta oli ihanaa oppia lisää joka kerta. Juho teki treeneistä vaihtelevia – ja tehokkaita. En ole koskaan saanut itsestäni irti niitä voimia, joita PT:n kanssa pystyy saamaan. Alkuvaiheessa jaksoin hädin tuskin nostaa tangon telineestä. Viiden kuukauden päästä tein maastavedon 100 kilolla. Jäin totaalisesti koukkuun siihen hyvän olon tunteeseen, joka riittävän raskaasta liikunnasta tuli – tämä oli minulle ihan uutta! Ajoin pimeinä talvi-iltoina salilta kotiin jalat täristen ja samalla hymyillen, sillä olo oli mahtava. Kymmenennen yhteisen treenikerran jälkeen päätin, että haluan jatkaa vielä PT-Juhon kanssa. Se, että joku ”odottaa” minua joka viikko, on ollut todella merkittävää. Se saa minut näiden tapaamisten välillä tekemään parhaani ja tsemppaa käymään omatoimisestikin salilla.

Saliharrastuksen myötä korjasin myös syömisiäni, sillä halusin saada parhaat tehot irti treeneistä. Aloin syödä enemmän (luit oikein) ja puhtaampaa ruokaa, sekä pistin herkut paussille. Paino alkoi myös tippua hiljalleen, vaikka se ei ollutkaan minun alkuperäinen päämääräni. Muutaman kuukauden kuluttua ystävät alkoivat kiinnittää huomiota kutistuneeseen olomuotooni. Itsekin olin kyllä huomannut, että vaatteet alkoivat roikkua päällä. Nyt kahdeksan kuukauden jälkeen pystyn käyttämään pari kokoa pienempiä vaatteita ja olen 15 kg kevyempi!

Karistettuja senttejä ja kiloja tärkeämpää on kuitenkin se, että olen valtavan energinen ja tunnen vihdoin olevani oikeasti elossa. Koko elämäntyylini on muuttunut kuntoilun myötä. Nyt minä olen yksi niistä liikuntaan hurahtaneista, joita ennen itse ihmettelin. Jos minä pystyin siihen, sinäkin pystyt! Tätä matkaa ei tarvitse tehdä yksin.

 

Les Mills® BODYBALANCE / BODYCOMBAT / BODYSTEP/ BODYPUMP / TONE / Core / Superbooty / Crosstraining / LAVIS® / ZUMBA®/ Yin Jooga / Pilates / Fysiotraining / Sisäpyöräily / Seniorit

Alkaen

35€/kk

Katso vaihtoehdot

Meillä voit maksaa näilläkin