Kursseillemme voi osallistua ilman ALIVEN jäsenyyttä / asiakkuutta. Ilmottaudu: info@alivekeskus.fi.

Ilmottautumiset ovat sitovia. Jos estyt saapumasta kurssille, voit hyödyntää maksun muuhun kurssiin myöhemmin.

Kurssimaksu tulee maksaa vastaanoton aukiollessa ennen kurssille osallistumista (huom. vastaanotto ei ole välttämättä auki kurssipäivänä) tai laskulla (5e laskutuslisä). Kerro ilmottautumisen yhteydessä, jos haluat laskun.

 

TÄMÄ LUENTOKOKONAISUUS TOTEUTUU WEBINAARIMUODOSSA. ILMOITTAUTUNEET SAAVAT TÄSTÄ TARKEMPAA INFOA MYÖHEMMIN!

Luentopäivien teemat:

26.3. aiheena mm. Nivelsiteen- ja jänteen paranemisprosessi esim. nilkka. Vammojen ennaltaehkäisy + kyselyosuus 

23.4. aiheena mm. Ylikuormitus- alipalautuminen, burnout + kyselyosuus, sekä Spine Functional Markus Metsäsen vetämänä.

 

TULOSSA KEVÄÄLLÄ/KESÄLLÄ 2020! LASTEN HÄTÄTILANTEET ENSIAPUKURSSI (siirretty 4.4. ajankohdasta)

Mitä tehdä, kun lapsi saa vierasesineen suuhunsa kotona, mummolassa tai muualla hoidossa? Mitä tajuttomalle lapselle tulee tehdä? Kuinka tunnistat hätätilanteen?

Tämä kurssi on ehdoton kaikille kasvattajille! Hätätilanteessa oikein toimiminen voi pelastaa lapsen hengen.

Kurssilla syvennetään ymmärrystä lapsen anatomiaan ja fysiologiaan sekä tarjotaan tietämystä ja mielenrauhaa, mitä erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa tulisi tehdä.

Kurssilla kerrotaan myös, mitkä asiat tutkitusti auttavat erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa. Milloin ensiavun antamisen jälkeen lapsen hoitoa ja seurantaa voidaan jatkaa itse, milloin lähdetään lääkäriin ja milloin soitetaan ambulanssi? Kurssi vastaa näihin kysymyksiin ja antaa valmiudet toimia hätätilanteissa.

Kurssilla tehdään käytännönläheisesti harjoitteita ensiapunukeilla.

Kolmen tunnin kurssi sisältää 4 x 45 min harjoitusjaksot.

Kurssi sisältää:

Hätätilanteen tunnistaminen
Tajuton lapsi
Eloton lapsi ja elvytys
Tukehtuminen / vierasesine hengitysteissä
Tyypillisimpiä lasten tapaturmia ja sairauksia
Myrkytykset

Kouluttajana Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, ETK
(SPR: n sertifioima Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja) ,
lymfaterapeutti ja kolmen lapsen mummo Rauni Lankinen.

”Raunin koulutus oli todella käytännönläheinen ja loi mielenrauhaa. Lapsille nyt aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja kurssin jälkeen oli sellainen olo, että osaan toimia tarvittaessa. Rauni on kouluttajana iloinen, positiivinen ja tarkka”
– Äiti 32v.

”Suurin pelkoni on, että lastenlapsilleni tapahtuu jotain, kun he ovat hoidossa minulla. Kurssi antoi käytännön eväitä esimerkiksi, miten tulee tehdä, jos lapsi laittaa legon suuhunsa ja meinaa tukehtua. Raunin koulutus oli todella selkeä ja oikeisiin tilanteisiin keskittyvä. Suosittelen kaikille mummoille!” – Mummo 69v.

Kurssin hinta 49€ / henkilö (ryhmään otetaan max.10 osallistujaa)
Maksu käteisellä kouluttajalle paikan päällä. Ilmoittautuminen on sitova. Seuraa tiedotusta kurssin toteutumisesta kevään/kesän 2020 aikana!

TIMMIT MIMMIT SIIRTYY! ALOITUSAIKA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN, PYSY KUULOLLA.

Lisätietoja: jenni@alivekeskus.fi

VOIMAA RAVINNOSTA VALMENNUS SIIRTYY SYKSYLLE 2020

Heitteleekö energiatasosi ja haluaisit olla virkeämpi?
Onko sinulle kertynyt extrakiloja?
Oletko hukassa erilaisten diettien, rajoitusten ja suositusten viidakossa?
Mietitkö miten kannattaisi syödä, jotta kehittyisit ja palautuisit optimaalisesti?

Ilmoittaudu mukaan tähän tutkittuun tietoon perustuvaan valmennukseen, voi paremmin ja ennaltaehkäise kesäkilot!

Toivottu ravintovalmennus alkaa
Maanantaina 27.4.
klo 18-19.30
ilmoittaudu 21.4. mennessä: laura@alivekeskus.fi
Hinta jäsenille 89 eur/
muille 119 eur
Koulutuksesta vastaavat:
Valmentajamme Anne Korkia-Aho ja Valmennusvastaavamme Laura Lehtinen. Molemmilta löytyy alan koulutusta ja heillä on vankka kokemus ravitsemuksesta ja erilaisista ravitsemustarpeista.
Sis. 4 yhteistä tapaamista ja extramateriaalia mm. erilaisia harjoituksia ja ohjeita.

Valmennuksessa etenemme loogisesti ravitsemuksen perusasioista mm. mentaalipuolta unohtamatta yksilöllisempiin tarpeisiin. Valmennuksessa huomioimme jokaisen osallistujan myös yksilölínä mahdollisine erityistarpeineen.

Käsiteltäviä teemoja ovat mm. ruokailun säännöllisyys, aamupalat, hevi/marjat, lautasmallit ja annoskoot. Meiltä ei saa kieltolistoja, vaan kaikkea voi syödä kun kokonaisuus on kunnossa.

Mitään yksittäisiä ravintoaineita ei tarvitse valmennuksen aikana (eikä tulevaiuudessakaan) karsia (esim. maito, gluteeni jne.) jos todellista syytä ei ole, päinvastoin.

Käsittelemme makroravintoaineet (alkoholin merkitys), ainesosaluetteloiden lukemisen (mm. piilosokerin ja -suolan määrä).

Työpäivän aikaisen ja jälkeisen ruokailun vs. vapaa-ajan ruokailurytmin (loma). Väli- ja iltapalat. Verensokerin vaikutuksen vireystilaan.

Käymme lävitse myös mentaalipuolen merkitystä käytännön harjoitusten avulla.

Seuraavia aiheita käsitellään osallistujien mahdollisen mielenkiinnon mukaan: Erityisruokavaliot, urheilijan ravitsemus/ aktiivitreenaajan ruokavalio, ketogeeninen, yms. trendiruokavaliot, “pussikeittodieetit”.

Valmennus toteutuu jos vähintään 5 ilmoittautuu mukaan

Lisätietoja valmennuksesta anne@alivekeskus.fi tai laura@alivekeskus.fi

MIELENVOIMAA LUONNOSTA- ETÄVALMENNUS

4.5.2020 alkaen, kesto 6 viikkoa

Valmentajana huikea Anne Korkia-aho

Miten ja miksi mieli voi mennä rikki arjessa tai poikkeustilanteissa? 

Miksi toivon ylläpitäminen on tärkeää ja mistä sitä voi ammentaa?

Mitkä ovat juuri sinun vahvuuksiasi erilaisissa tilanteissa ja miten pystyt hyödyntämään niitä mahdollisimman hyvin?

Miksi mielen huoltamista tai valmentamista ei koeta tärkeäksi arjessa?

Miten luonto vaikuttaa meihin?

Miten ja miksi luontoa voi ja kannattaa hyödyntää poikkeustilanteissa tai tunteiden käsittelyssä?

Miksi mielen kuntosaliharjoittelu soveltuu aivan kaikille?

Mentaalivalmennus koetaan useasti ”vain” urheilijoiden jutuksi. Peruskuntoliikkujana on helppo lähteä etsimään apua vaikkapa polvivaivoihin kun niitä ilmaantuu – kivut ja oireet ovat selvästi esillä ja tunnettavissa kehollisesti. Silloin tiedät soittaa lääkärille tai fysioterapeutille. Toista on mielen kanssa. Kuormitus voi mennä yli aivan tavallisessa arjessa ja sitä voi olla vaikea tunnistaa ja tunnustaa. Lisääntyvät sairauspoissaolot mielenterveysongelmien vuoksi tai jatkuvasti väsynyt ja mielenkiinnoton olotila ovat selviä esimerkkejä tällaisista tilanteista. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää opetella pysähtymään ja ottaa aikaa myös mielen kuntosaliharjoittelulle. 

Mikäli koet aamuisin epätoivon hetkiä tai alkava (työ)päivä pelottaa, ahdistaa tai masentaa jo valmiiksi, tiedät että on aika tehdä jotain. Ärsytyskynnys on matala, pienetkin jutut tuntuvat ahdistavan suurilta, heräilet usein aamuyöstä tai aikaisemmin mitätön asia tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, ovat ne kaikki mielen oireita liiallisesta kuormituksesta. 

Ja sitä paitsi, tarvitseeko aina odottaa niin pitkälle että oireet ilmaantuvat? Mitä jos ennaltaehkäisisit mielen vaivat, aivan niin kuin ennaltaehkäiset kehon vaivat liikkumalla säännöllisesti ja syömällä terveellisesti? 

Mielenvoimaa luonnosta – valmennuksessa lähdetään yhdessä ulos luontoon tutkimaan millaisia mahdollisuuksia sieltä löytyy mielen ja kehon hyvinvoinnin lisäämiseksi. Etsitään yhdessä juuri sinulle mieluisa maisema ja pysähdytään sen äärelle rauhoittumaan, keskittymään ja olemaan läsnä.

Valmennuksessa löydät omat vahvuutesi omien arvojesi ja luonteenpiirteidesi kautta mm. testipatteristoa apuna käyttäen. Opit käyttämään noita vahvuuksia menestyksekkäästi niin arjessa kuin poikkeustilanteissakin. Opit millainen merkitys positiivisella ajattelutavalla on ja miksi ja miten on tärkeää huoltaa kehon lisäksi myös mieltä säännöllisesti. Ymmärrät myös paremmin miten hallita itsensä poikkeustilanteissa ja mistä ammentaa toivoa välillä epätoivoiseltakin vaikuttavissa tilanteissa..

Valmennus tapahtuu täysin etänä.
Saat erilaisia helppoja mielen ja kehon harjoitteita tehtäväksi kotiin, joita käymme läpi yhdessä. Sinulla on käytössäsi valmentajan tuki ja opastus koko valmennuksen ajan ja halutessasi voit pitää yhteyttä myös muihin osallistujiin. Lisäksi saat käyttöösi mentaalivalmennuksen tukimateriaalin ajatuksia helpottamaan.

Valmennuksen jälkeen tiedostat paremmin millainen merkitys mielen hallinnalla on kriisien keskellä ja millä tavalla mieltään, ajatuksiaan, sekä kehoaan voi hallita paremmin. Ymmärrät myös miksi rauhoittuminen, keskittyminen ja läsnäolo ovat tärkeitä taitoja. Ja kuinka luonto auttaa näiden taitojen opettelussa. Valmennuksen jälkeen tunnet itsesi paremmin ja käsittelet stressaavia tilanteita sujuvammin. Osaat katsoa maailmaa positiivisempien lasien läpi jolloin elämänlaatusi paranee.

Valmennuksen kesto on 6 viikkoa, jokaisella viikolla tehdään yksi mielen ja kehon harjoitus. Näiden harjoitusten lisäksi yhteyttä pidetään viikoittain henkilökohtaisesti ja mm. yhdessä webinaarien avulla. Joka viikolle saat käyttöösi tukimateriaalin, jonka avulla voit tehdä helpommin mielen kuntosaliharjoitteita. Lähde siis mukaan treenaamaan mieltä luonnon keskelle!

Hinta: 169 eur (norm. 369 eur)

Ilmoittaudu mukaan valmennukseen 27.4.2020 mennessä anne@alivekeskus.fi

Ilmoittaudu mukaan Mielenvoimaa luonnosta – valmennukseen 27.4.2020 mennessä osoitteessa anne@alivekeskus.fi

 

HUOM! TOUKOKUUN VALMENNUS ON TÄYNNÄ, UUSI VALMENNUS ALKAA HETI 9.6. klo 18-19.15. TÄSSÄ VALMENNUKSESSA VIELÄ PARI PAIKKAA VAPAANA, JOTEN ILMOITTAUDU HETI ANNE@ALIVEKESKUS JOS HALUAT MUKAAN!

 

TULE MUKAAN ANNEN JUOKSUKOULUUN

to 7.5. ja 14.5. klo 18, ti 19.5. ja 26.5. klo 18. Yhteensä 4 tapaamiskertaa
Tule mukaan ja Löydä juoksemisen ilo!

Juoksukoulussa saat asiantuntevaa ja selkeää ohjausta juoksutekniikan parantamiseen, peruskunnon kehittämiseen sekä juoksua tukevaan kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Valmennuksen jälkeen juoksusi on taloudellisempaa, helpompaa ja nautinnollisempaa. Lisäksi porukassa harjoittelu motivoi ja lisää energiaa tekemiseen. Juoksukoulussa saat ohjeet kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Juoksukunto kasvaa parhaiten yhdistämällä juoksuun voimaharjoittelua, liikkuvuusharjoittelua sekä kehonhallintaa. Kaikki osallistujat saavat myös oman henkilökohtaisen kotitreeniohjelman. Kurssin päätteeksi jokainen saa vielä selkeän 6 viikon juoksuohjelman, sekä juoksua tukevan voima- sekä liikkuvuusharjoitteluohjelman kurssilla käydyistä asioista.

Hinta Aliven jäsenille 99 eur/ muille 139 eur

HUOM! Ryhmä toteutetaan niin, että kaikki treenikerrat ovat ulkona. Jos haluat osallistua täysin etänä laita meiliä anne@alivekeskus.fi

Vetäjänä: Anne Korkia-aho

Ilmoittaudu 29.4. mennessä: anne@alivekeskus.fi

Kaarinan antama palaute Annesta:

”Olen treenannut Annen kanssa viimeiset pari vuotta.

Häntä ennen, useamman pt: n ohjauksissa useita vuosia.

 Kaikki ovat olleet taitavia ja osaavia, mutta Anne on heistä ainoana saanut minut treenaamaan myös kotona.
Aiemmin en halunnut kuntoilla kotona. Keskitin kaiken treenin pelkästään salille.
Vastustin ajatustakin minkäänlaisesta kotitreenistä. Olin kyllä saanut siihen monenlaisia kehotuksia ja ohjeita aiemmilta valmentajiltani. Ei onnistunut mulle. En yksinkertaisesti halunnut tuhlata aikaani kotona kuntoiluun.

Annen ohjauksen johdosta,  huomasin yhtäkkiä tekeväni monenlaisia liikuntasuoritteita myös salin ulkopuolella.
Hän on hienosti psyykannut ikäänkuin ohimennen minut toimimaan myös kotona.
Annella on ilmiömäinen kyky motivoida asiakas huomaamatta, toimimaan  itsenäisesti ja pitämään liikkumista luontevana osana elämää.

Lyhyesti sanottuna, Anne on ammattitaitoinen, asiallinen, asiakasta kuunteleva, motivoiva, reilu ja teeskentelemätön moniosaaja.
Hänestä puuttuu niin usein liikunta-alalla tavattu, tekoreippaus ja ylipirteä teennäisyys. Hän on aito ja luonnollisen energinen tsemppaaja myös meille keski-ikäisille.

Iso kiitos Anne!”

Tämä valmennus siirtyy syksylle 2020, mutta yksilövalmennus onnistuu nopeallakin aikataululla.

Tiesitkö, että Markus Metsänen on Keski-Suomen ainut koulutettu Spine Functional- valmentaja. Ota yhteyttä: Markus@alivekeskus.fi
Konsultaatio onnistuu myös etänä!

 

Les Mills® BODYBALANCE / BODYCOMBAT / BODYSTEP/ BODYPUMP / TONE / SH'BAM / Peppu-vatsa / Strong Arms / Kiertoharjoittelu / Crosstraining / LAVIS® / ZUMBA®/ Yin Jooga / Pilates / Venyttely / Sisäpyöräily

Alkaen

35€/kk

Katso vaihtoehdot

Meillä voit maksaa näilläkin