Kliininen hypnoterapia

Hei!

Olen Marko Ahonen ja valmistun kliiniseksi hypnoterapeutiksi heinäkuussa 2021.

Mitä on hypnoosi?Kelloa heilutetaan nenän edessä, mieli vaipuu toiseen tietoisuuteen ja käskystä tanssitaan vaikka Macarenaa lähikaupan lihatiskillä. Tällainen on monen mielikuva hypnoosista. Uskoisitko, että oikeasti jokainen on hypnoosissa ainakin kahdesti päivässä? Hypnoosia hyödyntämällä voi vapautua vuosikymmeniäkin vaivanneista tunteista.

Hypnoosissa ei ole mitään mystistäItse asiassa jokainen ihminen saavuttaa hypnoosiksi kutsuttavan täysin luonnollisen rentoutumisen tilan vähintään kahdesti päivässä: juuri ennen nukahtamista ja heräämistä. Aivojen sähkökäyrät ovat tällöin niin sanotussa alfa-tilassa eli hereillä oloksi kutsuttavan beta-tilan ja nukkumiseen viittaavan theta-tilan välissä. Se on täysin luonnollinen lisääntyneen keskittymisen ja rentoutumisen tila.

Loppujen lopuksi vain pieni osa toiminnastamme on tietoista ja toimimme paljolti tiedostamattoman autopilotin ohjaamina. Emme siis tee suurinta osaa valinnoistamme varsinaisesti itse, vaan valtaosa tekemistämme päätöksistä on sisäisen ohjelmointimme määrittämää. Hypnoosi on juuri tästä syystä niin vahva työkalu muutosten tekemiseen, sillä sen avulla pystymme vaikuttamaan näihin ns. automatisoituihin toimintamalleihin. Jokainen ajatus on fyysinen polku, jonka aivot muodostaa. Tämä tarkoittaa, että mitä enemmän sinulla on tiettyjä ajatuksia, sitä syvemmälle se tekee jäljen. Tällöin ajatuksen on helpompi tulla takaisin mieleen. Tästä syystä positiivisten ja kannustavien asioiden ajattelu kannattaa.

Varaa aika hypnoterapiaan tästä.

Mitä kliininen hypnoterapeutti voi hoitaa?

 • Ahdistuneisuus
 • Paniikkihäiriö
 • Unettomuus
 • Kiputilat esim.alaselkäkipu
 • PTSD oireilu
 • Erilaiset fobiat
 • Masennus
 • Ärtyneen suolen oireyhtymä (IBS)
 • Esiintymisjännitys
 • Suru
 • Addiktiot
 • Syömishäiriöt
 • Narskuttelu
 • Migreeni
 • Krooninen väsymysoireyhtymä (CFS)
 • Painonpudotus ja painonhallinta
 • Terveellisempien elämäntapojen saavuttaminen
 • Tupakoinnin lopetus
 • Synnytyspelko
 • Pitkistä hoitojaksoista selviytyminen (mm. syöpähoidot)
 • Leikkauksista toipuminen sekä niiden tuomien elämänmuutosten hyväksyminen
 • Urheilijoiden suoritusten parantaminen
 • Rentoutuminen, rauhoittuminen ja palautuminen
 • Itsensä kehittäminen toivotulla tavalla
 • Itsetunnon ja minäkuvan kehittäminen
 • Positiivisen asenteen omaksuminen

Varaa aika hypnoterapiaan tästä.

Mitä on hypnoterapia ja mihin siitä on apua?

Hypnoterapiassa käytetään suoria suggestioita, joilla pyritään saamaan aikaan toivottua muutosta. Lisäksi käytetään monenlaisia menneisyyteen ja tulevaisuuteen suuntautuvia mielikuvatekniikoita. Terapiassa pyritään lievittämään oireita, lisäämään hyvinvointia sekä auttamaan asiakasta kehittämään toimivia selviytymiskeinoja. Terapia tapahtuu keskustellen.

”Suggestio on mikä tahansa verbaalinen tai nonverbaalinen, yksinkertainen tai monimutkainen kommunikaation muoto, jonka tarkoituksena on saada kohdehenkilö kokemaan asioita tai toimimaan tietyllä tavalla, joko hänen tahtonsa mukaisesti tai sen vastaisesti. Toisin sanoen suggestiossa on kyse toiseen henkilöön vaikuttamisesta, hänen ajatustensa, tunteidensa, halujensa ja käyttäytymisensä muuttamisesta. Tällöin suggestioiksi voidaan laskea muun muassa mainokset sekä selkeät käskyt, pyynnöt ja ohjeet.” – Andre M. Weitzenhoffer

Suggestion ei tarvitse olla heterosuggestiota, toisen ihmisen vaikuttamista toiseen. Suggestio voi olla myös autosuggestiota, jossa henkilö vaikuttaa itse omaan toimintaansa. Hyvä esimerkki autosuggestiosta on urheilijan mielikuvaharjoittelu.

Hypnoterapiassa työskennellään alitajunnan kanssa täysin luonnollisessa rentoutumisen tilassa, hypnoosissa.

Pystyn viemään sinut hypnoosiin, mutta vain, jos sallit sen. Sinulla on valta omaan mieleesi ja täten hypnoosi on mahdollista vain silloin, kun haluat tulla hypnotisoiduksi. Hypnoterapeuttinen työskentely on hypnoositilassa tapahtuvaa yhteistyötä yhteisesti sovittujen tavoitteiden mukaan. Meistä jokainen kokee hypnoosin omalla yksilöllisellä tavallaan. Monelle se on syvä rentoutuneisuuden olotila, joka suuntaa huomion sisäiseen maailmaan.

Hypnoosissa henkilön tietoinen tahto ja itsesensuuri alkaa menettää merkitystään ja hän on vastaanottavainen uusille näkökulmille ja ajatustavoille. Vaikka hypnoosissa asiakkaan tajunnantila onkin muuntunut, voi hän, milloin tahansa palata normaaliin tajunnantilaansa ja säilyttää täydellisen itsekontrollin. Asiakas kuulee hypnoterapeutin äänen ja pystyy vaivatta keskustelemaan hypnoosin aikana.

Mielellämme on taito saada meissä aikaan niin hyvänolontunteita kuin myös stressiä ja pelkoa. Alitajuinen mielemme säilyttää voimakkaat tunnepitoiset kokemuksemme, eikä se aina toimi meidän etujemme mukaisesti. Hypnoosin avulla elämäämme vaikeuttavien toiminta- ja ajatusmallien korjaaminen on mahdollista.

”Jos tunnepuolen asiat pystyttäisiin hoitamaan järjellä ja logiikalla, kenelläkään ei olisi mitään ongelmia.”

– Tunteet pitää käsitellä sen mielenosan kanssa, joka on niistä vastuussa. Tunteista ja käyttäytymisestä vastaa alitajunta, jonne tallentuvat kaikki ihmisen kokemukset syntymästä asti.

Hypnoterapialla hoidetaan muun muassa pelkotiloja:

– Äiti jättää normaalisti kahden tunnin päiväunet nukkuvan yksivuotiaansa pinnasänkyyn ja käy naapurissa kuvitellen, että ehtii takaisin jälkikasvun vielä nukkuessa. Kun lapsi herääkin tavallista aikaisemmin ja huutaa nuppi punaisena äitiä, joka ei tule, herää ajatus: minut on hylätty, olen yksin, äitiin ei voi luottaa. Lyhyellä elämänkokemuksella näinkin pieni asia voi synnyttää turvattomuuden tunteen, joka alkaa iän ja erilaisten pelottavien tilanteiden myötä voimistua. Alitajunta muistaa tällaisen tapahtuman, tietoinen mieli ei.

Hallinnan tunnetta haetaan aikuisena usein tiukalla kontrollilla. Sen menettämisen pelko – tapahtui se sitten lentokoneessa, hevosen selässä tai vaikka kaupan kassalla –, voi palauttaa lapsuudesta tutun turvattomuuden tunteen ja aiheuttaa paniikkikohtauksen.– Hypnoterapian avulla voidaan mennä ajassa taaksepäin ja nähdä ja kokea tapahtuma uudestaan ikään kuin se tapahtuisi nyt. Koska samaan aikaan on käytössä järki ja aikuisen ihmisen elämänkokemus, aikuisen ihmisen perusturvallisuuden tunne voi alkaa vahvistua. Sen jälkeen ei enää tarvitse reagoida kuin yksivuotias aina, kun tuntee olonsa uhatuksi.

Pysyviä muutoksia

Hypnoterapia ei vaadi pitkää sitoutumista. Hypnoterapian vaikutukset alkavat saman tien. Vaikka jokin asia olisi vaivannut viimeiset 45 vuotta, se voidaan korjata, sillä alitajunta elää nyt-hetkessä. Yleensä hypnoterapia kestää 1-5 terapiakertaa halutun tavoitteen saavuttamiseksi.

Jo 20 minuuttia alfa-tilassa vastaa elimistölle neljän tunnin unta. Hypnoterapia on loistava keino rauhoittumiseen ja palautumiseen! Hypnoterapiassa voi käydä myös säännöllisesti rentoutumishoitona.

Toimiiko ja sopiiko hypnoosi aina ja kaikille?

– Ei, jotkut ihmiset eivät rentoudu riittävästi. Näin voi käydä varsinkin, jos ei ole oikeaa tietoa hypnoosista tai ei luota terapeuttiin.

Hypnoterapia soveltuu mieleltään terveille ja tasapainoisille ihmisille, joita jotkin menneisyyden kokemukset taii uskomukset rajoittavat haitallisesti. Mikään psykologin korvike hypnoosi ei ole, vaan yksi vaihtoehto niiden rinnalla.

Hypnoterapia ei sovellu seuraaville: psykoottiset ja skitsofreenikot, kliinisesti masentuneet potilaat, kivunhallinta ilman lääketieteellistä konsultaatiota, päihtyneet tai huumeiden vaikutuksen alaisena olevat.

Mitä terapiassa tapahtuu käytännössä?

Terapia alkaa haastattelulla, jossa tutustun sinuun ja aiheeseen, johon haet apua.

Hypnoterapiasessio voi olla kertaluontoinen tapaaminen, mutta usein käyntikertoja tulee 1-5. Tämä riippuu asiakkaan tilanteesta sekä hänen kyvystään rentoutua. Hypnoterapiasessio sisältää alkukeskustelun tavoitteista, toiveista ja motivaatiosta. Ongelman tai tilanteen, jota lähdet hypnoterapian avulla ratkaisemaan, täytyy olla omasi. Sinun pitää siis jollakin tasolla tiedostaa ongelman olemassaolo ja sinulla täytyy olla vahva halu ratkaista tämä ongelma. Varaa hypnoterapiasessioon aikaa 75-90min per kerta.

”Et varmasti saa minua hypnoosiin”
En saakaan, enkä yritä. Sinulla tulee olla oma halu, motivaatio ja avoin kiinnostus hypnoterapiaa kohtaan, jotta saamme toivomiasi muutoksia aikaan.

Hinnasto
3 kerran terapia 329€
Alkutapaaminen 149€
Terapia kertakäynti alkutapaamisen jälkeen 99€
Varaa aikaa yhteen tapaamiseen 75-90min.

HUOM! Peruutukset tehtävä vähintään 24h aikaisemmin. Unohtuneet tai myöhästyneet peruutukset veloitetaan täysihintaisena. Vain terveenä vastaanotolle.

Hypnoterapian hinnat kesäkuun 2021 loppuun saakka  -20% yllä mainituista listahinnoista. Tapaamiset tapahtuvat Aliven hoitohuoneessa tai hoitohuoneessani Korpilahden Heinosniemellä järvimaisemissa
(n.17km Alivelta). Varauksen teet laittamalla viestiä: mahounioy@gmail.com tai 0405723738.

Kiitos mielenkiinnostasi hypnoterapiaa kohtaan. Jos Sinulla on mitä tahansa kysyttävää, niin vastaan mielelläni. Voit olla yhteydessä minuun: mahounioy@gmail.com

Kuka minä olen?
Olen Marko Ahonen, alun perin jämsäläinen ja nykyisin asustelen Korpilahdella. Olen aikaisemmalta ammatiltani automaatioasentaja. Minulla on palo auttaa ihmisiä, joten kouluttauduin terveydenhuollon ammattilaiseksi, koulutetuksi hierojaksi ja nyt viimeisimpänä hypnoterapeutiksi. Haluan auttaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. Toisen kohtaaminen on taito, jota haluan kaikissa meissä vahvistaa. Perheeseeni kuuluu avovaimon lisäksi rakas pieni tyttäremme ja koira. Normaaliolossa vapaa-ajalla remontoin, kalastan, pelaan jääkiekkoa ja vietän aikaa ystävieni kanssa.
Toivottavasti tapaamme pian hypnoterapian merkeissä, ota rohkeasti yhteyttä!

Ystävällisin terveisin,
Marko Ahonen
puh.0405723738
mahounioy@gmail.com

Ps. Yle Areenassa on mielenkiintoinen dokumentti hypnoterapiasta:
Hypnoosi – avain toipumiseen.

Usein kysytyt kysymykset:

K: Onko hypnoosi perinteisen lääketieteen hoito vai vaihtoehtohoito?
V: Hypnoosista puhutaan usein täydentävänä hoitomuotona ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi terapiaa tukevana hoitona. Lisäksi sitä käytetään usein lääkitystä täydentävänä hoitona esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymässä. On tavallista, että fyysistenkin oireiden taustalla saattaa olla todellisuudessa henkisiä ongelmia. Esimerkiksi vatsa ja mieli ovat vahvasti yhteydessä, joten erilaiset mieltä kuormittavat asiat kuten suru tai stressi saattavat monella näkyä myös vatsan toiminnassa. Näin ollen myös mieltä hoitamalla, voidaan helpottaa fyysisiä oireita. Hypnoosi on tieteellisesti todistettu ilmiö ja sen kliinisestä hoitokäytöstä on paljon tutkittua näyttöä. Monet lääkärikeskukset tarjoavat hypnoterapiaa hoitomuotona. Kyseessä on siis perinteinen, usein täydentävä, hoitomuoto.  Monet vaihtoehtohoidoista nauttivat kokevat myös hypnoterapian miellyttävänä hoitokeinona.

K:  Onko hypnoosin vaikutuksista psykologista tutkimusta?
V: Hypnoosia on tutkittu valtavan paljon ja siitä on kirjoitettu lukemattomia kirjoja. Mikäli kirjallisuus aiheesta kiinnostaa, kannattaa tutustua esimerkiksi Milton H. Ericksonin kirjoihin. Hän oli todella tunnettu terapeutti, joka käytti hypnoosia hyödykseen lähes kaikissa terapiasessioissaan. Myös Freud on suosinut hypnoosia terapiamenetelmänä ennen psykoanalyysin kehittämistä. Hypnoosia on siis käytetty todella pitkään myös kliinisenä, täydentävänä hoitomenetelmänä lääketieteessä.K: Olen huolissani mieheni terveydestä. Olen kehottanut häntä lopettamaan tupakoinnin, mutta hän ei lopeta. Voisiko hypnoosi auttaa häntä?
V: Jos miehesi ei halua lopettaa tupakointia, häntä ei pidä yrittää hoitaa hypnoosinkaan avulla. Hänelle voi kuitenkin kertoa, että monien kokemukset hypnoosista saatavasta avusta ovat hyviä.

K. Hammaslääkärille meneminen pelottaa minua. Pitäisi kuitenkin hoidattaa hampaat. Auttaisiko hypnoosi minua voittamaan pelkoni?
V: Hypnoterapia sopii hyvin hammaslääkäripelon hoitamiseen. Hammashoitoa on myös mahdollista tehdä hypnoosirentoutuksessa, mikäli terapiasta huolimatta hoitoon hakeutuminen jännittää ja/tai hammashoitotuolissa on hankala olla.

K: Olen jännittänyt esiintymistilanteita lapsesta asti. Voinko nyt aikuisena päästä eroon jännittämisestä hypnoosin avulla?
V: Hypnoterapian avulla on mahdollista vähentää esiintymisjännitystä ja vaikka jännittämisestä ei pääsisi aivan kokonaan eroon, on oireita mahdollista oppia hallitsemaan ja tulemaan niiden kanssa toimeen.

K: Onko mahdollista jäädä hypnoosiin?
V: Ei ole mahdollista jäädä hypnoosiin. Ihminen havahtuu syvästäkin hypnoositilasta ennen pitkää, vaikka hänen annettaisiin jäädä siihen itsekseen. Suurin osa kokee hypnoositilan miellyttävänä, eikä välttämättä haluaisi kiirehtiä sieltä pois. Käytännössä hoidollinen ohjattu hypnoositila kestää hyvin lyhyen ajan, vaihdellen muutamista minuuteista alle tuntiin.

K: Epäilen puolisoni olleeni uskoton 5 vuotta sitten. Hän oli humalassa ja väittää, ettei mitään tapahtunut. Voiko hypnoosin avulla saada selville, mitä todella tapahtui?
V: Hypnoosin avulla ei voida saada totuutta selville. Ensinnäkin alkoholin käyttö aiheuttaa rajoituksia muistijälkien synnylle. Toiseksikin pääsääntönä voidaan sanoa että hypnoosin avulla ei voida saada esille henkilölle haitallista tietoa, eli esimerkiksi tässä tapauksessa valvetilassa kiistettyä pettämistä. Kolmanneksikin hypnoosissa tuotettujen mielikuvien luotettavuutta ei voida varmentaa; mielikuvat voivat olla todellisia tai ns. valemuistoja.

K: Riittääkö yksi kerta hypnoosissa avun saamiseen, vai tarvitaanko useita kertoja?
V: Hoitokertojen lukumäärä riippuu ongelmasta, yksinkertaisissa ongelmissa lyhytkin hoito (esim. 3-5 hoitokertaa) voi tuoda hyvän tuloksen, mutta yhden hypnoosihoitokerran riittävyys on poikkeus.

K: Olen kuullut, että hypnoterapia voi auttaa vatsavaivoissa. Onko näin?
V: Hypnoterapia on osoittautunut hyvin tehokkaaksi ns. ärtyvän suolen oireyhtymässä. Hypnoositila itsessään hidastaa yliärtyvän suolen liikatoimintaa, ja rauhoittavat mielikuvat tehostavat tätä entisestään. Hypnoterapia johtaa usein siihen, että potilas oppii itsehypnoosin avulla hallitsemaan oiretta. Vatsavaivojen syy on kuitenkin ennen hoitoa ehdottomasti tutkittava lääkärin vastaanotolla, koska etenevien tai muilla keinoin hoidettavien sairauksien hoitaminen hypnoosilla ei ole mielekästä.

K:  Menevätkö kaikki ihmiset hypnoosiin?
V: Lähes kaikki ihmiset voidaan hypnotisoida mutta pääsääntöisesti ihmistä ei voi hypnotisoida omaa tahtoaan vastaan. Ihmisten ns. suggestioherkkyys vaihtelee eli arkikielessä puhutaan siitä että jotkut menevät syvempään hypnoosiin kuin toiset. Kykyyn vaipua hypnoosiin vaikuttavat oman halun lisäksi mm. jännittyneisyys ja kokemus tilanteen turvallisuudesta.

K: Haluan laihduttaa, mutta paino ei vaan laske. Voisiko hypnoosi auttaa laihduttamisessa?
V: Laihduttaminen on aina väliaikaista ja harvoin johtaa pysyviin muutoksiin painossa. Painonhallinta liittyy laajasti elämään ja omiin valintoihin esimerkiksi syömisen ja liikkumisen suhteen. On varauduttava pitkäjänteiseen ja sinnikkääseen työskentelyyn. Hypnoosia voi hyödyntää oman motivaation ja realististen tavoitteiden tukena.
Saatamme syödä lievittääksemme erilaisia tunteita ja tuntemuksia, kuten väsymystä, stressiä, ahdistusta. Hypnoterapeuttisen työskentelyn avulla on mahdollista oppia tunnistamaan ja kohtaamaan tuskallisetkin tunteet itsessään. Samalla voi oppia tarkoituksenmukaisia keinoja tunteiden hallintaan. Nämä kaikki auttavat sinua onnistumaan laihdutuksessa ja painonhallinnassa.

K: Alkoholinkäyttöni huolestuttaa minua. Voisiko hypnoosi auttaa alkoholinkäytön vähentämisessä?
V: Käytännön hypnoterapiatyössä on saatu hyviä tuloksia alkoholin käytön vähentämisessä ja lopettamisessa. Alkoholiongelmat ovat kovin yksilöllisiä syiltään ja taustoiltaan ja reagointi hypnoosiin vaihtelee henkilöiden välillä, joten hypnoositerapian tuloksetkin vaihtelevat. Huolestumisesi alkoholin käytöstä osoittaa sen, että sinulla on jo hoitoon tarvittava motivaatio syntymässä.

K: Olen ollut koulukiusattu. Ikävät muistot palaavat mieleeni ja ahdistavat. Olisiko mahdollista saada apua hypnoosista?
V: Koulukiusatuksi tulemisen merkitykset ja vaikutukset nykyhetkessä voivat vaihdella hyvinkin paljon. Aina lähdetään liikkeelle asiakkaan tilanteesta, ja hypnoterapeuttisen työskentelyn tavoitteet sovitaan asiakkaan ja terapeutin kesken.
Ikävät muistot voivat tulla mieleen mm. takaumina, muistikuvina tai ahdistuksen tunteina, jotka aktivoituvat arkipäivän sosiaalisissa tilanteissa. Hypnoterapeuttisin menetelmin voidaan työstää sosiaalisissa tilanteissa ilmenevää liiallista ahdistusta, jolloin asiakas voisi jatkossa kohdata muut ihmiset  luottavaisuutta ja turvallisuutta tuntien.  Lisäksi on mahdollista purkaa menneisyyden traumaattisia kokemuksia. Tällöin tavoitteena on se, että henkilö voisi vapautua menneisyyden kokemusten aiheuttamasta kuormituksesta.  Kun menneisyyden kokemukset eivät enää kuormita, voi elää täysipainoista elämää nykyhetkessä. Kouluaikaiset kokemukset asettuvat paikalleen osaksi omaa elämänkulkua.
Hypnoosin historia ja lavahypnoosi
Hypnoosia alettiin hyödyntää länsimaisessa kulttuurissa 1700-luvulla. Silloin sitä kutsuttiin mesmerismiksi saksalaisen lääkärin Franz Mesmerin mukaan.

– Ennen nukutusaineita 1900-luvun alussa suurin osa raaja-amputaatioista tehtiin potilaan ollessa hypnoosissa. Se vähensi kivun tuntemusta huomattavasti.

Nykyään hypnoosia käytetään enimmäkseen terapian työkaluna, mutta myös lavahypnoosiesityksissä. Lavahypnoosiesityksissä pyritään näyttävyyteen.

– Yleisöllä olisi äärimmäisen tylsää, jos hypnotisoija vain rauhallisella äänellä puhuisi vapaaehtoiset rentoutumisen tilaan. On paljon dramaattisempaa antaa mielikuva sellaisesta vallasta, ettei hypnotisoijan tarvitse kuin napsauttaa sormiaan saadakseen ihmiset toimimaan kuten haluaa.

– Lavahypnoosissa isketään esimerkiksi tiskiharja käteen mikrofonina ja hypnotisoitu kuvittelee olevansa Madonna. Jos jokin asia on hyvin kuviteltu, alitajunta ei tiedä, onko se totta vai ei, vaan toimii ikään kuin se olisi totta. Mikäli tavallinen ihminen saa omasta tahdostaan hetken olla esityksen tähti, häntä ei haittaa hölmöillä ja tehdä hassuja asioita. Lavahypnoosissa esiintyvät henkilöt ovat usein viety viikkojen ajan hypnoosiin, jolloin lavalla tapahtuva sormien napsautus laukaisee hypnoosin ja katsojat saavat mielikuvan taikatempusta. Hypnoterapia on aivan eri asia, kuin näyttävä lavahypnoosi.

Kiitos, kun jaksoit lukea viestin tänne asti.
– Marko Ahonen / mahounioy@gmail.com
Terveydenhuollon ammattilainen, koulutettu hieroja 2017
Hypnoterapeutti (valmistuminen heinäkuu 2021)

Les Mills® BODYCOMBAT / BODYPUMP / SH'BAM / Peppu-vatsa / Muokkaus / Fascia Method® / ZUMBA®/ Yin Jooga / Hathajooga / Pilates / Venyttely / Sisäpyöräily / Kahvakuula

Alkaen

39€/kk

Katso vaihtoehdot

Meillä voit maksaa näilläkin